Saturday, July 7, 2012

perjalanan baru :)

Assalamulaikum :)
puhh puhh! berhabuk pulak blog aku nie, hahah, sorry lahh, mklumlahh dah masuk u nie bz sikt, tade masa sgt nak update blog, ramai yng tertanye2 aku skang kat mane? fly keh?? yelahh, Alhamdulillah, sebb aku dapat SPM 6A+ 3A. 



wahai adik2 dan junior aku, tak semestinye org yng cemerlang SPM wajib fly kan?? tak semestinye yng fly overseas tuh masa depan cerah. n yng stay kat local nie masa depan tak secerah orng yng fly :) okay, aku bukan nak riak bangga bagai, aku just nak ckp, dekat mana2 poun kit belajar, tetap boleh berjaya, dengan syarat, kita kene sentiasa usaha dan berdoa :) 




boys kuliah 5

honestly, aku dah dapat beberapa twaran scholars untuk fly, tapi aku choose untuk stay kat UPM nie, ade yng beranggapan aku nie bodoh, tak reti bersyukur dan sebagainye sbb tak accept tawaran tuh. but the fact is, aku dah berdoa mintk petunjuk, dan naluri aku mahu aku stay :) Alhamdullilah, aku berjaya dapat momentum untuk belajar kat sini . aku syg gila kot nak tggalkan UPM :)


kat UPM nie, aku tak tahu nak ckp cmne, tapi aku telah dipilih untuk menjadi ketua bagi kuliah 5 (jumlah semua kuliah AsPer, 15) dan aku juga dilantik untuk mnjadi exco akademik untuk AsPer Batch yang ke8. aku sebenarnye mmg aim tanak pegang jawatan pape kat UPM nie, but semua nie dah takdir dan ketentuan Allah, aku takleh nak salahkan sape2, n aku kene terima jugak. aku pk satu jeh, "Allah takan bagi ujian dan amanah kepada hambaNya melainkan mereka dapat memikulnya" so, aku telah dipilih untuk memegang amanah nie, n aku akan melakukan ape yng termampu untuk batch aku :)


dan baru2 nie, AsPerians dah mengambil ujian test 1, dan result dah poun keluar, nie markah yng aku dpat :


bi- 87% - 9/10
math - 98% - 24/25
chemist - 80% - 12/15
agriculture - 80% - 16/20
fizik - 85% - 17/20
biology - 62% - 9.2/15


huh, agak kurng memuaskan hati especially biology, hmm, so aku takleh leka dan main2 lagi dahh, test 2 aku lagi dua mggu, hope kaorg sume yng baca blog aku nie, mndoakan aku :) i'll try my best to get 3.8 n above for the frst sem :) kepada kawan2 aku yng baca nie, jagn putus asa okay kalau markah test kaorg rendah, masih ada masa untuk memperbetulkan silap kita :) usaha tangga kejayaan, sekian ~ wassalam :)

music