Friday, March 16, 2012

result SPM 0.o

Assalamualaikum,


    jengs! hahaa, 3 bulan dah berlalu. 30 november kita start bergembira, nah kao 21 march! sape yang mampu tersenyum mmg hebat ahh. sume kecot perot kan menanti result SPM :D masing2 pk, mcm mane lahh slip SPM aku, cntik ka macm slip UPSR n PMR??  honestly, aku cuak gila nan result aku. ramai yng anggap aku nie cerdik n so on. bagi aku, aku bkan lahh genius n pandai, sbb aku poun blum tentu dapat straight a's lagi. aku hanya mgharap rezeki Allah ja. ape yang mampu aku buat doa n tawakal after aku dah usaha bagai nak rak last year.






    Sepertimana yang kaorg tahu, SPM nie sume orng cakap 'sijil hidup mati' kan?? klu result SPM kita tak cntik, tade masa depan ka kita? tak boleh berjaya ka? bagi aku, SPM nie landasan untuk menentukan hala tuju kita selepas sekolah. sama ada nak masuk universiti ka, keje ka or masuk politeknik n so on.SPM jugak memudahkan laluan kita untuk belajar kat u dengan adanya scholarship(kalau result bgus ahh). tak brmakna kalau spm kita tak dapat straight kita takleh berjaya.


renungkan~ kisah benar



  • sorng hamba Allah, spm dapat 9a, masuk asasi, pointer keseluruhan dpt 2.9 somting ja.SPM 9A bhai! bkan seng nak dapat 0.o

  • sorg lagi hamba Allah, SPM just 4A. tak dapat masuk asasi. so kene masuk matriks. tup2 pointr 3.92!!pergh susah kott nak dapat. Sambung degree dapat aerospace engineering.



    Ape yang aku nak tekan kan kat sini, kalau result SPM kita tak dapat straight a's or tak cantik, jagan lahh kecewa. Jangan putus harapan pada Allah. rezekiNya kat mana2 boleh kita dapat. kalau bukan time SPM, maybe pada masa akan datang kita akan dapat. syarat dia jagan putus asa. pasti ade hikmah atas ape yang trjadi pada kita :)


    Bagi yang dapat result cemerlang nanti, tahniah lahh. jagan lupa diri dan tanggungjawab kita pada Allah. janagn rasa kita hebat n so on. dan ingat perjalann hidup masih panjang. bila mintak kerja, sekarang org tak tgk result SPM, tapi tgk prestasi kita time kat universiti :)




so sama2 lah kita berdoa agar kita semua dapat result SPM yang cemerlang menjelang 21 MARCH nanti :)
supaya dapat dijadikan hadiah kepada ibubapa kita , insyaAllah.


wassalam.

2 comments:

  1. semoga sama2 berjaya.. jika beejaya dengan cemerlang spm ni, kat u pun kene usaha bagi lebih berjaya... insya-Allah kita berjaya...aminn..:)

    ReplyDelete
  2. sokong, takleh rasa yng kita nie dah cukup pandai.

    ReplyDelete

music